ECSETET RAGADTAK

2018.05.27. 15:23

Igazán trendi csapatépítő tréninget tartott egy szolnoki varroda

Nem akármilyen módszert választott az egyik szolnoki varroda csapatépítő tréning gyanánt. A dolgozók egy különleges festményt készítettek el úgy, hogy közben egymásnak is segíteniük kellett. Volt, akinek annyira jót tett a festés, hogy azóta kedvenc hobbijává vált.

Molnár-Révész Erika

Egy nagy egységgé állt össze a sok kis színes kép. Az alkotás mostantól a varroda falát díszíti.

Fotó: Fodor Orsolya

– Alulról a harmadikat én festettem, azt a lilás árnyalatút! – mutatja büszkén a Jelmez-Art Kft. külső falát borító festmény egyik részletét Kollárné Bálint Edit.

Ahogy mindenki a varrodából, ő is részt vett azon a különleges csapatépítő tréningen, ahol a dolgozóknak minden kreativitásukat elő kellett venniük. A nagy méretű, temperával festett színes kép több kisebb egységből áll össze.

Mindegyiket külön, mégis egymást segítve készítették el.

– Amennyire rettegtünk az elején tőle, annyira jó volt! Olyan kellemesen éreztük magunkat, és olyan gyorsan elment az idő. Nem is gondoltam, hogy ilyen szépet tudunk csinálni!

– Közös munka volt, hiszen egymástól is függtünk. Mi nem vagyunk festők, nem volt könnyű, főleg a különböző színárnyalatokat kikeverni, de minden lépésnél elmagyarázták, hogy hogyan kell.

Fotó: Fodor Orsolya

– Nem is gondoltuk, hogy meg tudjuk ezt csinálni... – teszi hozzá hitetlenkedve.

A falon látható színes kép elkészítése első ránézésre sem a sematikus figurák, sokkal inkább az ezerféle színárnyalat miatt tűnik bonyolultnak. És ez csak egy nehézség volt, hiszen a munkatársaknak össze is kellett dolgozniuk.

Hajós Lilla öt éve dolgozik a varrodában. Művészeti iskolába járt, így neki nem maga a festés, hanem az összedolgozás volt tanulságos a feladatban.

– Egy képen mutatták meg az egészet, a lapot négyzetrácsokra osztották. Tízen álltuk körbe az asztalt, és azt a részletet figyeltük, amit nekünk kellett megcsinálni.

Egy nagy egységgé állt össze a sok kis színes kép. Az alkotás mostantól a varroda falát díszíti.
Fotó: Fodor Orsolya

– Fontos volt, hogy segítsünk egymásnak, hogy egységben legyünk azzal, aki az alattam vagy fölöttem lévő részleten dolgozik. Nézd, például a figura lába már átnyúlik a másik képbe – mutatja –, figyelni kellett, hogy ne legyen görbe.

– Nagyon klassz volt! – veszi át a szót Kakuk Ágnes.

– Ez egy teljesen új csapatépítés volt nekünk, mert eddig inkább disznóvágást csináltunk. De ott szétment a társaság, hiszen volt, aki a húsnál, volt, aki a szalonnánál dolgozott.

– Nem volt ekkora egység, mint itt. Meseszép, ugye? – tekint a képre boldogan.

Jó fogadtatás

– Körülbelül kétszer tartunk egy évben csapatépítő tréninget. Az egyik munkatársam fejéből pattant ki az ötlet, mi lenne, ha most megpróbálnánk ezt a rajzos módszert – mondja a varroda tulajdonosa, Debreczeni Ildikó.

Az ismert jelmeztervező fontosnak tartja, hogy alkalmazottai a sok munka után feltöltődjenek. Azt meséli, volt, aki a tréning után folytatta a festést, mert jót tett neki.

– Úgy vettem észre, nagyon táplálta a lelküket – mondta Ildikó. Hozzátette, míg van hely a falon, addig biztosan tartanak még ilyen jellegű tréningeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában