szajol

2018.05.20. 13:26

Önkénteseket fogadtak Szajolban

A helyi Harmónia Szabadidő és Kulturális Közhasznú Egyesület a korábban a községben Európai Önkéntes Szolgálatban részt vevő fiatalok és az elindító EVS-trénerek számára találkozót szervezett.

A közelmúltban megrendezett esemény apropóját az adta, hogy az egyesület épp tíz éve vett részt az akkreditációhoz szükséges tréningen, a Hortobágyon.

A szajoli civil szervezet hét éve kezdte meg a külföldről érkező fiatalok fogadását a településen. Ez idő alatt 18 fiatal vett részt az Európai Önkéntes Szolgálatban.

Az önkéntes missziót vállaló fiatalok mindegyike a közösségi ház és könyvtárban kapott feladatot. Eleinte elsősorban a helyi fiatalok számára szerveztek szabadidős tevékenységet (nyelvi, kézműves, kulturális, kulináris, sport és zenei programokat). Az utóbbi időben az idősebbeket is aktivizálták.

Számukra kézműves-foglalkozásokat, nyelvi órákat, strandfürdőzést, kerékpározásokat és kenuzásokat szerveztek – tájékoztatta honlapunkat a találkozóról Kerékjártó Tibor, a Harmónia Egyesület képviselője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában