TÚRKEVE

2018.06.27. 15:27

A túrkevei világbajnok tetőfedő jótékonysági akciókban is részt vesz

Kovács Sándor személyében világbajnok tetőfedője van Túrkevének. Az „Év tetője” nívódíjat éppúgy kiérdemelték már alkotásai, mint az Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége elismeréseit, sőt nemzetközi díjakat.

Szilvási Zsuzsa

Kovács Sándor világbajnok tetőfedő.

Fotó: Mészáros János

Csak Túrkevén több nívódíjas tető, sőt a református templom felújított tetőszerkezete is az ő keze munkáját dicséri. Az elmúlt évtizedek során Győrtől a Mátráig, Siófoktól Budapestig az ország számos településén dolgozott.

Emellett folyamatosan részt vesz jótékonysági akciókban, melyek során saját munkáját ajánlja fel. Épített így már tetőt Nyíregyházán Down-kóros gyermekeknek, illetve újított fel műemléképületet Nagykölkeden, idén pedig egy szegedi óvoda tetőszerkezetének elkészítését ajánlották fel kollégáival együtt.

Mindezek mellett szakkönyvek írásában is részt vesz, mert vallja, hogy az utánpótlás kinevelése a jelenlegi generáció feladata.

– Sajnos nincs könnyű dolgunk – mondja.

– Az én ötvenes korosztályom mögött ugyanis nem sok fiatal jelentkező akad.

Kovács Sándor világbajnok tetőfedő.
Fotó: Mészáros János

– Ha kihullnak a kezünkből a szerszámok, nem tudom, ki folytatja a munkát. Nemrégiben például hosszú szünet után végre volt egy ígéretes fiatal nálunk.

– Kitanulta a szakmát, igazán ügyes volt, hosszú időre biztosított lett volna számára a megélhetés akár önálló tetőfedőként. Egyik napról a másikra mégis azt mondta, inkább nem vállalja ezt a munkát...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában