KETTŐS ÉVFORDULÓ

2018.06.04. 14:45

A Jászság festőjének alkotásaiból nyílik tárlat Jászberényben

Kettős évfordulóra készül a Jászság képzőművészet-kedvelő közössége. Vágó Pál festőművész (Jászapáti, 1853. június ­6.–Budapest, 1928. október 15.) ugyanis százhatvanöt évvel ezelőtt született és kilencven évvel ezelőtt hunyt el. A kerek évfordulók apropóján ­Vágó Pál festményeiből nyílik válogatott kiállítás június 5-én, kedden délután a jászberényi Szikra Galériában.

Banka Csaba

Korábban Czuk Ferenc mutatott be egy Vágó-képet.

Fotó: Banka Csaba

A bemutatón láthatók lesznek a galéria tulajdonában lévő Vágó-képek mellett más műgyűjtők, illetve intézmények tulajdonában lévő alkotások is.

Az eredetileg jogásznak tanult, majd München­ben pallérozódó, végül a tizenkilencedik–huszadik századi hazai festészet nagy alakjává vált alkotó életéről, munkásságáról évről évre megemlékeznek szülővárosában, Jászapátin, illetve a Szikra Galériában is.

Korábban Czuk Ferenc mutatott be egy Vágó-képet.
Fotó: Banka Csaba

Ez alkalommal a galériában előadást tart Farkas Ferenc, ­Jászapáti polgármestere, illetve Csiszár Róbert művészeti írót, a Damjanich János Múzeum Művészettörténeti Osztályának munkatársa, aki a művész életútjáról, művészetéről ad majd elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában