Környezettudatosság

2018.06.02. 08:15

Szolnokon tartották az Energy School konferenciáját

Ebben a félévben Szolnokon tartották a soron következő konferenciát az iskolák energiagazdálkodásának ésszerűsítését zászlajára tűző Energy School projekt tagjai.

A házigazdák, valamint az olasz vezető partner mellett lengyel, német, horvát, osztrák és szlovén szakemberek dolgoznak az uniós pályázaton. A hét ország együttműködése 41 iskolában az energiagazdálkodás kultúrájának fejlesztését szolgálja, valamint a jó gyakorlatok széles körű hasznosítását.

Kommunikációs feladatokról, energiaőrök képzéséről, okosiskolákról és egy telefonos applikációról is szó volt a szolnoki egyez­tetésen.

A projekt több részfeladatból áll össze, melynek eredményeként harmincnégy iskolaépület energetikai menedzsment rendszerrel lesz felszerelve.

A találkozó első és második napján a megvalósult, illetve megvalósítandó feladatokról egyeztettek, majd az utolsó napon ellátogattak az Építészeti és Faipari Szakközépiskolába, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központba, az Újszilvási Általános Iskolába, és megtekintették a település napelemparkját is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában