SZOLNOK/RÚDSPORT

2018.06.06. 10:30

Szuperül teljesítettek az országos bajnokságon a szolnoki rúdsportolók

A napokban megrendezték az idei Rúdsport Magyar Bajnokság, az International Pole Sport Federation (IPSF) hivatalos nemzetközi kvalifikációs versenyét Budapesten. A Rúdsport és Légtorna Stúdió Szolnok sportolói idén is részt vettek az év legnagyobb, legszigorúbb megméretésén.

Hutter Zsófia

Kozma Nikolett is a dobogón végzett.

Forrás: Jorda Photo

A stúdióból heten mérettették meg magukat, ebből Bámerné Lentsch Mónika amatőr női egyéni kategóriában 3. helyezést, Jakab Zója elit gyermek kategóriában 2. helyezést ért el.

Bámerné Lentsch Mónika
Fotó: Beküldött fotó
Jakab Zója
Fotó: Beküldött fotó

Kozma Nikolett a stúdió tulajdonosa, edzője és a versenyzők felkészítője, profi női egyéni kategóriában elhozta az 1. helyért járó aranyérmet.

– Hosszú felkészülés áll mögöttünk – idézte fel Kozma Nikolett.

Kozma Nikolett is a dobogón végzett.
Fotó: Jorda Photo

– Az utolsó három hónap intenzív edzésekkel telt. A gyakorlatsornak egyaránt tartalmaznia kell a kategóriánként meghatározott erő- és hajlékonysági elemeket, erőemelést és forgást stabil, illetve forgó rúdon is.

Az edző azt is hozzátette, versenygyakorlataikat az IPSF által minden évben kiadott pontozási rendszer és nehézségi fok táblázata szerint állítják össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában