JÁSZÁROKSZÁLLÁS

2018.07.05. 09:25

Lopott, majd csákánynyéllel egy autót is összetört

Készpénzt lopott, és csákánynyéllel több bordát és egy autót is összetört egy férfi Jászárokszálláson.

A Szolnoki Törvényszék lényegét tekintve helybenhagyta a Jászberényi Járásbíróság azon ítéletét, melyben csaknem három év fegyházbüntetésre ítélte, azt a harmincas éveiben járó férfit, aki 2015 nyarán előbb készpénzt lopott egy szórakozóhelyről hazafelé tartó férfitól, majd két hónappal később a saját háza udvarán egy csákánynyéllel ütlegelt, és a kocsijáig kergetett egy másik férfit, akinek az autóját is összetörte.

Mindkét eset a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jászárokszálláson történt. A vádlott 2015. május 4-én este fél tíz körül, az egyik helyi szórakozóhelyen, arra lett figyelmes, hogy

egy jómódú férfi egyedül távozik a kocsmából.

Követni kezdte, majd amikor utolérte, a válláról lekapta a pulóverét és elfutott vele. A pulóverben egy mobiltelefon, a sértett bankkártyája és 110.000 Ft készpénz volt. A vádlott eltette a pénzt, majd a pulóvert a benne lévő mobillal és bankkártyával visszavitte a férfinak, és azt mondta neki, hogy azt útközben találta.

Két hónappal később, 2015. július 9-én este fél nyolc körül pedig a saját háza udvarán keveredett szóváltásba egy másik férfival, aki a láncfűrészét követelte tőle.

A vádlott tagadta, hogy a szerszám nála lenne, majd az egyre vehemensebbé váló vitát, úgy zárta le, hogy egy csákánynyelet vett a kezébe, amivel többször megütötte vendégét, akinek több bordája is eltörött, de sikerült az utcán parkoló kocsijába menekülnie.

A vádlott azonban követte, és az autót sem kímélte. A szerszámnyéllel betörte a jobb hátsó lámpát, és behorpasztotta a jobb hátsó sárvédőt, a jobb hátsó ajtót és a bal hátsó szélvédőt is, amivel csaknem 170.000 Ft kárt okozott.

Az ügyben 2015. július 30-án emelt vádat a Jászberényi Járási Ügyészség. A Jászberényi Járásbíróság pedig 2017. március 24-én hozott elsőfokú ítéletet, melyben a férfit, aki állt már bíróság előtt, lopás, felfegyverkezve elkövetett garázdaság és súlyos testi sértés bűntettében, valamint rongálás vétéségében mondta ki bűnösnek, amiért 2 év 8 hónap fegyházbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Egyúttal kötelezte a két sértett, összesen mintegy 270.000 Ft-os kárának megtérítésére. Az ítélet nem emelkedett elsőfokon jogerőre. A vádlott és védője ugyanis elsődlegesen felmentésért, másodsorban a kiszabott büntetés enyhítése érdekében fellebbezett.

Az ügyben másodfokon eljáró Szolnoki Törvényszék azonban egyikre sem látott lehetőséget, és 2018. június 5-én az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét lényegét tekintve helybenhagyta – közölte hírportálunkkal a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában