SZOLNOK

2018.07.29. 07:00

Mentsen meg egy életet, higgye el, meghálálják!

Kicsi és nagy, fiatal és idős lakók együttes ugatása, csillapíthatatlan farokcsóválása fogadja azt az embert, aki belép a Szolnok Városi Állatotthon kapuján.

Szoljon.hu

Fotó: Szoljon.hu

A júliusi hőségben is lehetőségünk adódott meglátogatni az állatotthon bundás kis lakóit, ezért kaptunk az alkalmon és máris a bejáratnál termettünk.

A belső füves placcon három közepes termetű energiabomba fogadott minket, amint az új kiképzőpályán keresztül-kasul rohangálnak, éppen csak nem felborítva bennünket.

Aztán el is érkeztünk ahhoz a részhez, ahol általában az aprócska kölyökkutyák várják új, szerető gazdijukat.

Tarpai Enikő, az állatotthon vezetője ki is kapott a kennelből egy alig hét hetes testvérpárt.

Fotó: Szoljon.hu

A barna csöppség kislány, sötétebb bundájú fivére pedig kan kutyus. Foxterrier keverékek, ezért felnőtt korukra is kicsi termetűek lesznek.

Szegénykéket magukra hagyva, egy parkolóban találták meg. Két hét múlva már örökbe fogadhatóak. Hát ki ne akarná meggyömöszölni őket?!

Ezután megismerkedtünk Jencivel, a német juhász keverék kan kutyussal.

Fotó: Szoljon.hu

Jenci ivartalanított, körülbelül tíz hónapos legényke. Nagyon játékos és eleven, az állatotthon munkatársai pedig kiemelték, milyen jó jelző.

Családi kutyusnak javasolják, természetesen kertes házban érezné a legjobban magát, ahol elég területe van ahhoz, hogy jó nagyokat szaladgálhasson.

A következő kutya Bambi volt, aki azonnal levett bennünket a lábunkról.

Fotó: Szoljon.hu

Ez a kilenc hónapos, pinscher keverék szuka kutyus már szintén átesett az ivartalanításon. Kistestű, a képen látható méreténél pedig már nem igazán nő nagyobbra.

Szuperül kijön többi állattársával, gyerekekkel és idősekkel egyaránt. Kint és bent is jól érzi magát, igazán boldog, kíváncsi kislány.

Bambi után egy nem hétköznapi nevet viselő kölyökkutyát ismerhettünk meg. Ő itt Tódor.

Fotó: Szoljon.hu

Tódor egy szetter keverék, hiperselymes bundájának simogatását nem könnyű abbahagyni. Körülbelül három és fél hónapos kan kutyus.

Egy tanyán, dobozban találták meg testvéreivel együtt. Tódor igazi egyéniség, vidám és játékos, bárkivel jól kijön.

Fivéreit mind örökbe fogadták, egyedül már csak ő várja új társát, aki szerető otthont nyújthat neki.

Ezután egy körülbelül két hónapos testvérpárt mutattak be nekünk az állatotthon munkatársai. Őket a szolnoki Tiszaligetben találták meg.

Elsőként Pillével találkoztunk.

Fotó: Szoljon.hu

Pille pihe-puha bundájú, keverék szuka kutyus. Felnőtt korára várhatóan közepes termetű lesz. Bár a fotón nem látszik, nagyon játékos, eleven kislányról van szó.

Testvére, Maci hasonlóan nyomott ábrázattal üdvözölt bennünket.

Fotó: Szoljon.hu

Maci a fiútestvér, olyasmi természetű, mint húga, bár ő egy kicsit visszahúzódóbb, nyugodt teremtés.

Kinti és benti kutyák is lehetnek, szerencsére más állatok között is jól érzik magukat.

Az állatotthon munkatársai azt kérik az olvasóktól, ne várják meg, hogy ezek az ártatlan kis állatkák a menhelyen nőjenek fel!

Az örökbefogadással kapcsolatban a Szolnok Városi Állatotthont az alábbi címen és telefonszámon érhetik el: 5000 Szolnok, Besenyszögi út, +36-20-594-93-31.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában