NYÁRI GYAKORLAT

2018.07.25. 15:25

Szolnok utcáit járják az egyetemisták

Segítséget kapnak a megyeszékhely közterület-felügyelői a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói személyében. A négyhetes kötelező gyakorlatukat töltik itt a diákok, akik az irodai munka mellett terepen is kipróbálhatják magukat.

Hutter Zsófia

Irodai munkát is végeztünk – mondja Holló Csenge

Fotó: Fodor Orsolya

– Intézkedni nincs jogosultságuk, de igyekszünk a felügyelet minden területét megismertetni velük – tájékoztatta hírportálunkat Szabó Zoltán, a Szolnok Városi Közterület-felügyelet osztályvezetője.

Az egyetemisták az első egy hétben az irodai munkába kaptak betekintést, a maradék három hetet pedig közterület-felügyelők mellett töltik, a megyeszékhely utcáit járva.

– Sok olyan dolgot láttam az elmúlt időszakban, amit eddig nem, pedig szolnoki vagyok – mondta Holló Csenge, az egyetem magánbiztonsági és önkormányzati rendészeti tanszék elsőéves hallgatója. – Megdöbbentő például, hogy mennyien nem tudnak parkolni.

A város több pontjával kapcsolatban is megtudtam újdonságokat. Éppen ezek az apróságok azok, ami miatt kifejezetten kértük, hogy minél többet legyünk terepen. Hiszen úgy lehet igazán tanulni és megismerni a szakmát.

Hozzátette, nagyon tetszett neki ez az egy hónap, de mindenképpen szeretne még máshol is gyakorlatot szerezni.

– Kell a viszonyítási alap – mondta. – Így, hogy minden évben van egy hónap kötelező gyakorlatunk, könnyebb lesz eldönteni, melyik az a terület, amelyben majd el szeretnék helyezkedni a későbbiekben.

Irodai munkát is végeztünk – mondja Holló Csenge
Fotó: Fodor Orsolya

Hasonlóan vélekedik a szintén szolnoki Bozóki Ádám is.

– Jól éreztem magam a felügyeleten eltöltött hetek alatt. Az egyetemen a szakma elméleti részét már megtanultuk, itt pedig lehetőségünk nyílik testközelből megismerni a gyakorlati tennivalókat – mondta a másodéves fiatalember.

– Tavaly olyan cégnél voltam, ahol többek között személy- és vagyonvédelemmel, őrzés-védelemmel foglalkoznak. Jó látni azon területeket, melyeken később elhelyezkedhetünk.

Bár jövőre befejezi tanulmányait, egy kéthetes gyakorlaton még abban az évben is részt kell vennie.

– Terveim szerint ezt is itt, Szolnokon, a közterület-felügyeletnél töltöm majd el – árulta el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában