SZOLNOK

2018.07.10. 06:49

Nyertes diákok alkotásai díszítik a szolnoki Dokk Teraszt

Lezárult a Mesélő utcanévtáblák Szolnokon pályázat, melynek nyertesei a megyeszékhely egyik általános iskolájának diákjai voltak. A tanulók tehetségét látva a Szolnoki Városfejlesztő Zrt. felkérte őket, díszítsék fel a Tisza-partot is munkáikkal.

Hutter Zsófia

– Nagyon boldogak voltunk, mikor kiderült, hogy a mi osztályunk tanulói nyertek a pályázaton – kezdte ­Ságiné Szabó Erika, a Szolnoki Szent-Györgyi Albert Általános Iskola tanítója.

– Mivel rajzot is tanítok, ezért folyamatosan figyelem, hogy milyen művészettel kapcsolatos pályázatokra lehet jelentkezni.

Elmondta, így talált rá a mesélő utcanévtáblák felhívásra is, ahova több mint egy tucat alkotást beküldtek diákjaival.

– Nagyon lelkesek voltak a tanulóim, és örömmel készítették el a rajzokat – tette hozzá.

– Pár héttel azután, hogy kiderült, a mi diákjaink végeztek a dobogón, a pályázat kiírója, a Szolnoki Városfejlesztő Nonprofit Zrt. megkeresett minket, legyünk részesei egy kültéri festésnek.

A feladat az volt, hogy a Dokk Terasz raklapbútorait a gyerekek a rajzaikkal megszépítsék.

– Huszonkét táblát kellett elkészíteni, melyek az asztallapokat díszítik – mondta a pedagógus.

– Nagy örömmel vállaltuk a feladatot. Amikor azonban elkezdtük előkészíteni a munkát, akkor rádöbbentünk, kevesen leszünk.

– De szerencsére sok kollégám van, akik nemcsak tanítják a művészetet, hanem művelik is, így lelkes ismerősökből, családtagokból összeállt egy nagyobb csapat.

Ennek a csoportnak részese volt a pályázat első helyezettje, Mihalovics Bojána és testvére, Elizabet is. Az iskolás lányok elmondták, nagy élmény volt mindkettőjüknek mind a pályamű elkészítése, mind a Dokk Terasz-os festés.

Az iskolások és segítőik nagy lelkesedéssel, két napig dolgoztak a díszítéseken.
Fotó: Lescsinszky Zoltán

– Már akkor nagyon boldog voltam, amikor kiderült, az én képem lett az első – kezdte ­Bojána.

– A Tisza-parton való alkotás pedig egy külön élmény volt. Jó volt a csapat, a hangulat – mondta.

Elizabet szintén kellemes emlékeket őriz arról a napról.

– Nagyon jól éreztem magam. Tetszett a program, szerettem alkotni ilyen jó közösségben. Büszke vagyok, hogy kint lesznek a munkáink és bárki láthatja őket – mondta.

Az elkészült alkotásokból egyelőre csak kettőt helyeztek ki az asztalokra, de hamarosan az összes festmény kikerül.

Emlékeket vártak

Év elején hirdette meg pályázatát a Szolnoki Városfejlesztő Nonprofit Zrt. Mesélő utca­névtáblák Szolnokon címmel. A cél, hogy egyedi és különleges tűzzománc utcanévtáblákkal szépítsék meg a megyeszékhelyet.

A pályázatra minden korosztályból lehetett jelentkezni és minden technika megengedett volt. A feladat pedig, hogy belvárosi utcákhoz kapcsolódó emlékeket jelenítsenek meg az alkotásokban. Ezek lehettek nagyszülőktől hallott vagy akár iskolai történetek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában