SZAVAZÁS

2018.07.18. 14:45

Prima díj: Pogány Attilát mutatjuk be

Lehet még szavazni az idei területi Prima díj jelöltjeire! Ezúttal a sajtó kategória döntősét, Pogány Attilát mutatjuk be, akit egész szakmai múltja a Szolnok Televízióhoz köt.

Kovács Berta

Pogány Attila minden területen megállta a helyét.

Forrás: Beküldött fotó

Huszonöt éve, itt kezdte televíziós pályafutását, és azóta is hű a városi tévéhez. Végigjárta a szakmai ranglétra minden fokát, jelenleg ő a tévé első embere.

Eredetileg mezőgazdasági gépész-üzemmérnökként diplomált 1992-ben, ám akkoriban az állami gazdaságok már a túlélésért küzdöttek, nemigen lehetett állást találni. A főiskolán azonban gyakran vezetett műsort, konferált, belekóstolt a lapkészítésbe.

A közélet mindig érdekelte, kapott az alkalmon, és jelentkezett, amikor 1993-ban a Szolnok Városi Tv riportert keresett. Fel is vették. A tapasztaltabb kollégáktól igyekezett eltanulni a mesterség csínját-bínját, miközben felsőfokú szakképesítést szerzett.

Az idők folyamán aztán főszerkesztő-helyettesként, főszerkesztőként, gyártásvezetőként is megállta a helyét, tavaly május óta pedig a tévé vezérigazgatóját tisztelhetjük benne.

– Az elmúlt évek alatt rengeteg interjút, riportot készítettem, de azt mindenképp említésre méltónak tartom, hogy az elmúlt időszak majdnem minden miniszterelnökével volt alkalmam interjúzni. Volt, akivel több alkalommal is – emelte ki pályája jelentős mozzanatait.

– Az is nagy élmény volt számomra, mikor sportriporterként a különféle sportágak bajnokaival beszélgethettem. Munkám által pedig olyan helyekre is bejutottam, üzemek, gyárak mélyére, ahová az átlagember ritkán teheti be a lábát.

Pogány Attila minden területen megállta a helyét.
Fotó: Beküldött fotó

– Kedvencem a vasút, emlékezetes marad, amikor egy mozdonyban, a vezetővel együtt utazva vettünk fel anyagot. Nagy hatással volt rám, amikor megrázó, megható emberi sorsokkal találkoztam, vagy súlyos baleset, tragédia helyszínéről tudósítottam.

– Ott persze az ember teszi a dolgát, de utólag mindig elgondolkodtat egy-egy ilyen eset. Jó volt részese lenni a Szolnok Tv fejlődésének – vallotta meg.

Kinevezése négy évre szól, célja, hogy ez alatt az idő alatt a televíziót biztos gazdasági alapokon, magas szakmai színvonalon és kellemes légkörben működtesse. Azt is fontosnak tartja, hogy átadják tudásukat a fiataloknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában