SZOLNOK

2018.07.21. 14:29

Szolnokon van a Magyarországi Anonim Alkoholisták országos találkozója

Pénteken kezdődött, és vasárnapig tart a megyeszékhelyen a Magyarországi Anonim Alkoholisták huszonnegyedik országos találkozója.

Fotó: Illusztráció/Shutterstock

Az Anonim Alkoholisták közösségét 1936-ban alapították az Egyesült Államokban, mozgalmuk onnan terjedt el az egész világon. Hazánkban is jelentős múltra tekint vissza működésük. Célkitűzésük szerint tagjaik a szervezet segítségével, de saját erejükből jutnak el a függőségtől való szabadulásig.

A megyeszékhelyen negyedszázada alakult önsegítő tömörülés háromnapos programon a Tiszaligeti Turisztikai és Szabadidő Központban látja vendégül a mintegy hétszáz résztvevőt.

Az eseményre a hazai vendégek mellett a környező országokból is érkeznek érdeklődők, továbbá németországi testvérszervezetük is képviselteti magát. Tíz év után világszervezetük háromfős küldöttsége is részt vesz a mostani találkozón, aminek külön jelentőséget ad, hogy utoljára szintén az előző szolnoki rendezvényre érkeztek küldötteik.

A mostani tapasztalat- és információcsere, a közös gondolkodás lehetősége mellett kulturális programok is várják a vendégeket. A csoport egy része a Tiszán tett hajóút mellett szervezett látogatáson ismerkedik meg a hazai repülés helyi emlékeivel is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában