GALÉRIÁVAL

2018.08.29. 19:46

Először mutatták be a berényi állatkert nemrég született cukiságait

Ázsia magashegyi erdeiben őshonos, veszélyeztetett faj a vörös macskamedve, de a Himalája és Észak-Burma kedves lakói négy éve a Jászberényi Állat- és Növénykertben is láthatók.

Banka Csaba

Fotó: Banka Csaba

A természetben alig tízezer példányukról tudnak a kutatók, így rendkívül fontos, hogy az európai állatkertek fajmegőrző programja sikeresen dolgozzon a pandák megmaradásán.

Mostantól elmondhatjuk, hogy a felelősségteljes munkában a berényi zoo gondozói eredményesen vesznek részt, megfelelő körülményeket biztosítanak a kis panda pár számára. Idén nyáron ugyanis világra jöttek Lea és Shifu első kölykei.

Fotó: Banka Csaba

A kicsinyeket Rukká-t (Fánjáró) és Camak-ot (Parázs) szerdán délelőtt láthatták először a park látogatói, amikor átestek az esedékes állatorvosi vizsgálaton, illetve féreghajtáson, valamint beültették az azonosításukra szolgáló mikrochipeket.

Nagy valószínűséggel a rendkívül kedves kis jószágok rövid idő alatt a park látogatóinak kedvenceivé válnak. Legalább is addig, amíg Jászberényben maradhatnak.

Fotó: Banka Csaba

Az Európai Fajmegőrző Program munkatársai döntik majd el, hogy a kis macskamedvék az ivarérettség elérését követően – nagyjából egy év múlva – melyik állatkertbe kerülnek a kontinensen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában