TÖRÖKSZENTMIKLÓS

2018.08.18. 06:53

Ezentúl esélyük sincs a külterületi illegális szemetelőknek

Nehezebb dolga lesz ezentúl az illegális szemetelőknek Törökszentmiklóson, ugyanis a napokban helyezi üzembe a városi polgárőrség azt a terepjárót, melyet az Országos Rendőr-főkapitányságtól kaptak.

Molnár-Révész Erika

Kolozsi József elnök (balra) és Szabó Zoltán polgárőr az új autóval.

– Bár van két saját gépjárművünk, de ezek inkább városba valóak, nem terepre. Ez viszont egy magas padlózatú, négykerék-meghajtású terepjáró, amely kifejezetten külterületi szolgálatra alkalmas – mondja Kolozsi József, a Törökszentmiklósi Városi Polgárőrség elnöke.

– A városvezetés felkért minket, hogy segítsünk a külterületi illegális hulladéklerakók felszámolásában, együttműködve a közterület-felügyelőkkel és a mező­őrökkel. Ugyanis a szemétlerakás – mint sajnos mindenütt – Törökszentmiklós külterületeire is jellemzőek.

– Éjjellátó készülékkel is rendelkezünk, ezért akár sötétben is tetten tudjuk érni a sunnyogókat – teszi hozzá az elnök.

Kolozsi József elnök (balra) és Szabó Zoltán polgárőr az új autóval.

Mivel a várost kiterjedt tanyavilág veszi körül, az új terepjáró segítségével a külterületen élő idős, egyedülálló embereket is gyorsabban, időjárástól függetlenül látogathatják majd a polgárőrök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában