GALÉRIÁVAL

2018.08.10. 11:25

Életmentést mutattak be a vízimentők a Tisza-tónál

Bemutatót tartott a Tisza-tó Önkéntes Mentőcsoport és a Tiszai Vízirendészet. A Tisza Balneum Hotel szervezésében létrejött programot sokan kísérték figyelemmel.

Ujvári László

Látványos bemutatót tartott a mentőcsoport és a vízirendőrség

Fotó: Ujvári László

Vízbe esett gyermekeket mentettek ki a vízből, majd a parton szakszerűen ellátták őket. Kísérőprogramként csónakázni, kajakozni is lehetett, a felnőttek feleleveníthették mit tudnak az újraélesztésről.

– Szerettük volna egy téma köré építeni a programot. A célközönség elsősorban a szállóvendégek voltak, de mások is érkeztek. Sokan kijöttek a partra, hogy megnézzék a bemutatót. Úgy látszik a program elérte a célját, a gyerekek például nagyon élvezték – magyarázta a Szoljon.hu-nak Sallai Nóra, a hotel munkatársa.

– Ha csak annyit láttak ma a gyerekek, hogy itt vagyunk és segítünk, a szülők pedig felkészültek az ilyen helyzetekre, és tudni fogják mi ilyenkor a teendő, akkor már nagy eredményt értünk el – vélekedett Kövér Gábor a Tisza-tó Önkéntes Mentőcsoport parancsnoka.

Az önkormányzati rendész hozzátette: a jövőben rendszeresíteni fogják az ilyen bemutatókat.

Egyébként a látványos szimulációban két jet-ski is részt vett. Az egyiket éppen aznap kapta a vízirendészet, ez volt az első útja. A sors fintora, hogy a mentőcsapatnak éles szituációban is helyt kellett állnia. A nyomasztó melegben egy kislány lett rosszul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában