TÁMOGATÁS

2018.09.02. 18:30

A felzárkózást segíti a program

A megyeszékhelyen rendezik meg szeptember 11-én a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége által szervezett toborzási napot.

Hutter Zsófia

A Verseghy Ferenc Könyvtárba tervezett eseményen bemutatják azokat az eszközöket, melyek hároméves használatára hatszáz, súlyosan mozgáskorlátozott személyt keres a szövetség.

Ilyen berendezések például: a laptop vagy tablet mellett az egérkiváltó eszközök, speciális billentyűzetek, kapcsolók, kommunikátorok, vagy a tekintetkövető eszközök.

A szövetséggel kötött megállapodás keretében folyamatos támogatás mellett, a mindennapi ügyintézésük során tanulják meg használni a jelentkezők a személyre szabott eszközöket.

A program elsődleges célja, hogy ezzel is segítsék a mozgáskorlátozott személyeket közügyeik intézésében, illetve a társadalmi felzárkózásukat és az önrendelkező életet. Az eszközök használatát ügyfélszolgálati munkatársak is segítik, és a programban sorstársi tanácsadást is biztosítanak a résztvevőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában