ABÁDSZALÓK

2018.09.12. 17:10

Díjat kapott az abádszalóki Tiszator Böllérfesztivál

Jász-Nagykun-Szolnok Megye turisztikai értéke lett a Tiszator Böllérfesztivál. A program évről évre több ezer látogatót vonz a Jászkunságba.

Ujvári László

Balogh Gyula polgármester (középen) vette át a díjat. A rendezvényen részt vett Kovács Sándor országgyűlési képviselő is (balra)

Fotó: Beküldött fotó

A megyei közgyűlés által adományozott címet Balogh Gyula, Abádszalók polgármestere vehette át. Személyesen is végigkísérte a rendezvény sikertörténetét, mely egy évtizede még civil kezdeményezésként látott napvilágot.

– Büszkeséggel tölt el, hogy ekkora rendezvénnyé nőtte ki magát a Tiszator – Abádszalóki Böllérfesztivál. Civilek kezdeményezéséből jött létre. Létrehozói egy falusi disznótort álmodtak meg, mely hamar böllérfesztivállá változott – fogalmazott a díj kapcsán a településvezető.

A rendezvény hirtelen növekedése indokolta, hogy a civil, majd alapítványi szervezésű programot az önkormányzat vette át. Mára a Tisza-tó-parti kisváros egyértelműen legnagyobb dobása évről évre, idén tizenkettedik alkalommal szervezték meg.

A térségben és a megyében is meghatározó kulturális, gasztronómiai program. Az évek alatt úgy alakult, hogy a Tiszator lett a böllérszezon záróakkordja. Emellett a tavaszi-nyári programsorozat nyitánya is a Tisza-tónál.

Körülbelül hat-hét ezer ember látogatja a rendezvényt minden évben. Ilyenkor többen vannak a tóparti kempingben, mint a közel ötezer lelkes városban. Látogatói nemcsak a környékről, hanem az ország minden pontjáról, valamint külföldről is érkeznek.

– A kitüntető címnek nem lehet megnevezni a tényleges birtokosát.

Balogh Gyula polgármester (középen) vette át a díjat. A rendezvényen részt vett Kovács Sándor országgyűlési képviselő is (balra)
Fotó: Beküldött fotó

– Az alapító civileken túl a mai szervezőkig, rengetegen hozzájárultak ahhoz, hogy ilyen magas színvonalat jelentsen tizenkét év távlatában is – vélekedett Balogh Gyula. Sok környező önkormányzat, civilek, helyi vállalkozások, folklórcsoportok, kézművesek és árusok is részét képezik a sikernek.

Az elmúlt esztendők egyikében az Év Tisza-tavi Rendezvényének is megválasztották a szalóki böllérfesztivált. A program egy évtizede a Tisza-tó régió egyik legfontosabb programja. Jelentősége, kulturális és turisztikai értéke mára elvitathatatlan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában