FELÚJÍTÁS

2018.09.05. 09:25

Különleges helyszínné válik majd a mezőtúri református templom

Javában folyik a nagy hagyományokkal rendelkező református templom és a hozzá kapcsolódó épületegyüttes felújítása.

Szilvási Zsuzsa

Javában zajlik a templom felújítása

Fotó: Mészáros János

A háromszázmillió forintos beruházás keretében Történelmi Emlékhelyhez kapcsolódó Mezőtúri Református Látogatóközpont létrehozását tervezi a helyi egyházközség. A látogatóközpont létrehozásának érdekében építési és felújítási munkálatok már zajlanak, melyek eredményeként bemutathatóvá válik a műemléképület.

A fejlesztés elemei a nagytemplom, a templomtorony és templomkert, az ókönyvtár és múzeum, valamint a kántorlakás. A tervek megvalósulásának eredményeként a kiváló akusztikájú nagytemplom műemlék jellege megtartásával a gyülekezeti használat mellett ezerötszáz fő befogadására alkalmas rendezvényhelyszínné változik, valamint látogathatóvá válik a gyönyörű panorámát kínáló templomtorony is.

A régi kántorlakás felújítását követően ajándéktárgy-készítő kézműveskedésnek ad helyet, az ókönyvtárban és múzeumban pedig minden kultúra és vallás iránt érdeklődő a Történelmi Emlékhelyet látogathatja. A fejlesztés részekét a templomkert is aktív helyszínné válik.

Javában zajlik a templom felújítása
Fotó: Mészáros János

Mindezek mellett különböző interaktív eszközöket is beszereznek, melyek tovább növelik a látogatóközpont komfortját, s hozzáférhetővé válik az úgynevezett audioguide-os vezetéssel történő látogatóközponti séta is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában