ZAGYVARÉKAS

2018.09.20. 16:22

Új terepjárót kapott a zagyvarékasi mentőcsoport

A zagyvarékasi S.A.R. Hungary Alapítvány gépjárműveinek számát valamennyi mentőszervezet megirigyelhetné, hiszen önkéntes mentőcsoportként szerteágazó feladatkörökben kell helytállniuk a tagoknak. Az illusztris géppark szeptember tizennyolcadikán tovább bővült.

Így fest az új terepjáró

Forrás: S.A.R. Hungary Alapítvány

Ekkor érkezett ugyanis a csoport bázisára az a különleges terepjáró és a hozzá tartozó utánfutó, amelyeket a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által, az önkéntes mentőszervezetek 2018. évi támogatására kiírt pályázaton nyert pénzből vásároltak meg, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség segítségével – tudtuk meg Németh Ádámtól, a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől.

Így néz ki az új terepjáró.
Fotó: S.A.R. Hungary Alapítvány

A tervek szerint a könnyű, fürge terepjárót olyan beavatkozásoknál vetik majd be, amelyek során nehezen megközelíthető helyszínre kell vonulni, hiszen ez a jármű rossz útviszonyok között is képes akár nyolcvan kilométeres óránkénti sebességgel haladni.

Az új eszköz sokoldalúságára jellemző, hogy a hozzá csatlakoztatható lapáttal hóeltakarításra is alkalmazható, illetve platójára többféle mentőeszköz is elhelyezhető.

A legújabb járművel tovább nőtt a szervezet mentési képessége, valamint a Zagyvarékason, Újszászon és Szászberken élők biztonsága, és ily módon a megyei mentőcsoport is tovább erősödött.

A terepjáró első komoly bevetésére már október 18-án sor kerülhet, amikor a megyei mentőcsoport Mezőtúron éves gyakorlatot tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában