Karcag

2018.09.13. 12:45

Másfél fejjel magasabb ellenfeleit is legyőzi a karcagi diák

Szeptember óta a Szentannai középiskola kilencedikese, Magyar Levente, aki szereti a kihívásokat.

Daróczi Erzsébet

Magyar Levente a világbajnoki kupával

Fotó: Beküldött fotó

– A Szentannai középiskolában néztünk meg apával egy aikido edzést. Magával ragadott a küzdősport, úgy érzem, ez az én világom. Így 2013-ban apa és én is elkezdtünk edzésekre járni. Már narancssárga öves voltam, amikor Gyarmati Imre edzőm az első versenyen elindított.

– Azóta barna öves vagyok. 2015-ben nyertem az első megméretésemet, de Európa-bajnoki ezüstöm is van már. Számtalanszor előfordul, hogy apával együtt versenyzünk.

– Bevallom, nem jó, ha ő odajön és szurkol, mert átragad rám a feszültsége, idegessége. Ilyenkor csak az edzőmre hallgatok, rá nem – ismeri be Levente, aki még egyetlen versenyt sem adott fel.

Első nemzetközi megméretését Vácrátótón nyerte. Ma 46 kilósként 60 kilósokkal versenyez, de nem szokott megijedni tőlük, soha nem adja fel. Másfél fejjel magasabb ellenfeleit is simán legyőzi.

Magyar Levente a világbajnoki kupával
Fotó: Beküldött fotó

Legutóbb Szentesen rendezték meg az U25-ös utánpótlás kyokushin világbajnokságot, melyen 20 ország 500 versenyzője lépett tatamira. Magyar Levente formagyakorlatban, kata és kumite küzdelem kategóriában is indult. A formagyakorlaton kimagasló teljesítménnyel ifjúsági világbajnok lett.

– Felnőttként is szeretnék majd világbajnok lenni. A középiskola most újabb kihívás, szeretnék helytállni. Katona vagy rendőrtiszt szeretnék lenni, ha felnövök – mondja a világbajnok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában