TÚRKEVE

2018.09.26. 10:27

Valószínűleg csak az év végére készül el a megújuló túrkevei suli

Nehezített körülmények között kezdődött a tanév a Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai számára. Az intézmény épületeinek felújítása ugyanis megkezdődött a nyári szünetben, a munkálatok viszont még jó néhány hónapig eltartanak.

Szilvási Zsuzsa

Mindkét iskolaépület megújul

Fotó: Mészáros János

Három pályázati forrásból, összesen közel félmilliárd forintból újul meg a Petőfi Sándor Általános Iskola. A különböző munkálatok egymásra épülnek, így pontos szervezésre van szükség.

A pályázatok egyaránt magukban foglalnak energetikai fejlesztést, központi fűtés kialakítását az eddigi gázfűtés helyett, illetve­ a termek túlnyomó részének felújítását és az oktatási feltételek javítását. Ennek köszönhetően többek között új informatikai eszközök, projektorok kerülnek az intézménybe.

A felmerülő problémákat városi összefogással oldják meg, gyakorlatilag minden elképzelhető helyen folyik a tanítás ezekben a hetekben. A műszaki szakképzési centrum által fenntartott Ványai szakközépiskola termeiben, a két alapítványi művészeti iskolában egyaránt tanulnak általános iskolások, de a könyvtár épületét, a művelődési intézmény termeit is igénybe veszik.

Mindkét iskolaépület megújul
Fotó: Mészáros János

A kivitelező arra törekszik, hogy a Petőfi­ térre néhány hónapon belül visszaköltözhessenek az érintett osztályok, a többiek viszont valószínűleg csak év végén vehetik birtokukba a megújult iskolát. Az előírások szerint mindkét épületnek meg kell őrizni az eredeti jellegét mind a színezésben, mind a formákat tekintve, így az alsó tagozat homlokzatának különleges mintái sincsenek veszélyben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában