galériával

2018.10.26. 15:32

Birtokba vették a gyerekek a megújult játszótereket Karcagon

Karcag Város Önkormányzata „Zöld város kialakítása” tárgyú pályázaton 141 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. A fejlesztés eredményeként jelentős mértékben megújult a Kossuth tér és a Városközpont. A pénteki átadó ünnepségen vehették birtokba a gyerekek a megújult két játszóteret is.

– A hat részből álló projekt egy belső városi térrendezést szolgált. Két játszótér felújítása került e projektbe, térkövezés, a Kossuth tér megújítása új növényekkel, díszítőelemekkel, padokkal, kerékpártároló kialakítása, nyilvános WC megépítése és a Templomkertben új tér kialakítása és a virágpiac is megújult.

– Az emberek életkörülményeinek, közérzetének javítását szolgálta ez a beruházás és a rendezvények, koncertek rendezése is adott lesz itt – mondta Dobos László polgármester.

– Kitűnőek ezek a játékok, s azt látom, hogy a 21. században kell a gyerekeknek egy ilyen biztonságos játszótér, ami fejleszti a mozgáskoordinációjukat, mozgásukat. Gyermekes apaként úgy látom, ide biztonsággal lehet hozni játszani a fiaimat.

– A játszóteret nemcsak a gyerekek élvezik, hanem az őket kísérő szülők, nagyszülők is nyugodtak lehetnek itt. A beruházás részeként a város több pontja is megújult.

– Szerintem Karcag az ország egyik legszebb legjobban parkosított városa, de mindig kellenek új ötletek, padok, bútorok – s most ezzel a bővítéssel még szebb és élhetőbb lesz ez a város – jelentette ki Kovács Sándor országgyűlési képviselő.

– Karcagon az idén is több fejlesztés, beruházás készült el. Érdemes kiemelni a Kisújszállási út belterületi szakaszának a felújítását, de kosárlabdaliget épült a Nagyvénkertben, sőt egy új műfüves pálya is hadrendbe állt az ipari iskolában.

– Most a Zöld város program keretében két játszótér és piacfelújítás is elkészült. Én gratulálok az önkormányzatnak – fogalmazott dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában