MEGELŐZÉS

2018.10.07. 06:50

Ingyenes egészségnapot szerveznek Szolnokon

Nullától százéves korig mindenkit várnak a szervezők arra a komoly hagyományokkal bíró rendezvényre, amelynek a Tiszaligeti Sportcsarnok ad otthont október 14-én Szolnokon.

A Családi Egészségnap minden évben sok érdeklődőt vonz

Fotó: Csabai István

Megyeszékhelyünk hosszú ideje ismert arról, hogy az egészséges életmód, az egészség megőrzése kiemelt jelentőségűnek számít. A „Tiszta Szívvel Szolnokért!” elnevezéssel zajló hagyományos egészségügyi szűrőakcióhoz kapcsolódva jött létre az a Családi Egész­ségnap, amely szintén gyorsan népszerűvé vált a városban.

A megyei Hetényi Géza, illetve a MÁV kórház-rendelőintézet munkatársai önkéntesen, saját szabadidejüket feláldozva vesznek részt évek óta a szűrőprogramokban, annak érdekében, hogy ráirányítsák a figyelmet a prevenció fontosságára.

Az ingyenes rendezvényen minden korosztály megtalálhatja a számára érdekes programot. A programon résztvevők között a rendezvény végén értékes nyereményeket sorsolnak ki.

A nyereményjátékon való részvétel feltételei: A programra ellátogatók a bejáratoknál kapnak egy-egy menetlevelet, melyre minimum 3 pecsétet szükséges összegyűjteni. A pecsétek mozgásprogramokon és a szűrővizsgálaton gyűjthetők.

A Családi Egészségnap minden évben sok érdeklődőt vonz
Fotó: Csabai István

A rendezvényre látogatók részt vehetnek egészségi állapotfelmérésen, szűrővizsgálatokon és tanácsadáson, valamint elsősegély-bemutatón. Emellett a kicsiknek lesz arcfestés, kézműveskedés, lufihajtogatás, gyógynövény-­palántázás, ugrálóvár.

A felnőttekre számos mozgásprogram, talpmasszázs, véradás és mentális tanácsadás vár. Együtt mozoghatnak Tatarek Rezsővel, Kis Mónikával, Mezei Eszterrel, Cserba Beátával, Zsolnai Tamással, Szathmáry Alexandrával (Szasza), Nagy Adriennel és még számos kiváló előadóval.

A lakossági visszajelzésekre figyelemmel az idei évben egy külön teremben részt vehetnek az érdeklődők lassabb, csendesebb edzésprogramokon is, pl. jóga, pilates, BodyArt.

A hagyományoknak megfelelően civil szervezetek, sport- és életmódklubok is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra. Tegyünk közösen egészségünk megőrzéséért, legyen részese Szolnok egyik legfittebb napjának!

További információk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában