JÁSZAPÁTI

2018.10.12. 16:21

Hamarosan átadják a civil vándordíjat

A Jászsági Civil Vándordíjat és a vele járó 200 ezer forint elismerést kilencedik alkalommal ítélte oda a „Jászságért” Alapítvány Kuratóriuma. 2018-ban a jászapáti Vándorfy János Honismereti Szakkör kapta a rangos díjat.

Illés Anita

A honismereti szakkör 1976-ban alakult 20 fővel főként parasztemberekből, akik elhatározták, hogy a tanyavilág emlékeit, tárgyi értékeit megmentik az utókor számára. Tanyamúzeumot hoztak létre és az összegyűjtött anyagot kiadványban jelentették meg.

A szakkör egykori vezetői Berki István, dr. Suba Györgyné és Mihályi József, jelenlegi vezetőjük Barta István. A csoport közösségmegtartó és hagyományőrző szerepe meghatározó Jászapáti életében. 2006-ban Jászapáti Városért kitüntetéssel ismerték el munkájukat. 1995 óta tagjai a Jászok Egyesületének.

A Vándorfy János Honismereti Szakkör eredményei és törekvései méltóak a Jászsági Civil Vándordíj elnyerésére. A díjat október 20-án Jászapátin, a jászsági honismereti szakkörök éves találkozóján adja át dr. Dobos László, a Jászok Egyesületének elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában