nagyiván

2018.10.13. 10:27

Nagy szükség volt már az új bútorokra a nagyiváni suliban

Nemrég új iskolai bútorok érkeztek a falu általános iskolájába. Már időszerű volt a fejlesztés, rendkívül elhasználódott, amortizálódott az iskola régi bútorállománya.

Ujvári László

Az iskola igazgatója, Bajnok Matild mutatja az új bútorokat.

Fotó: Ujvári László

– Felmérést végeztünk és azzal szembesültünk, hogy elég rossz állapotban van az iskola bútorzata. Annyi székünk volt, ahány gyerek járt az iskolába – magyarázta Bajnok Matild.

A tagintézmény-vezető harminckettedik tanévét kezdte meg a Nagyiváni Általános Iskolában. Egy éve pályázta meg és nyerte el a tagintézmény-vezetői pozíciót. Első feladata volt a szükségszerű beavatkozás: lecserélni az iskola elhasználódott bútorzatát.

Először az önkormányzathoz fordultak segítségért, de nyilvánvaló volt, hogy más forrásra lesz szükség. Ennek egy részét a tankerület szolgáltatta.

Hatvanöt új széket, húsz új padot és szekrényeket kapott a százhúsz tanulós iskola. Ezt követően pályázati forrást kerestek a további eszközbeszerzéshez. Így találtak rá az egyik összeszerelhető bútorok eladására szakosodott kiskereskedelmi üzlethálózat pályázatára.

Tavaly karácsony előtt személyesen látogatták meg a nagyiváni iskolát, hogy felmérjék, mire van szükségük. Egy internetes szavazást követően kaptak értesítést arról, hogy nyert a pályázatuk.

Az iskola igazgatója, Bajnok Matild mutatja az új bútorokat.
Fotó: Ujvári László

Végül másfél millió forint támogatásban részesültek. Az üzlethálózat tizenhat dolgozója önkéntes alapon összeszerelte az új iskolabútorokat.

– Ötszázezer forintból egy tantermet teljesen berendezhettünk, a fennmaradó egymillió forintot pedig szabadon elkölthetjük – magyarázta Bajnok Matild. Egy részéből valamennyi tanterem új függönyt és sötétítőt kapott, másikból újabb tanterem kap teljesen új bútorzatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában