abádszalók

2018.10.26. 16:19

Országos elismerést vehetett át a szalóki edző

Eredményes és áldozatos edzői munkájáért kapott elismerést szeptember végén Tóth Tibor. Az abádszalóki Kovács Mihály Általános Iskola pedagógusa évtizedek óta foglalkozik utánpótlás-neveléssel.

Ujvári László

Tóth Tibor (jobbra) Nyilasi Tibortól vette át a díjat

Fotó: Beküldött fotó

A magyar válogatott edzőközpontjában, Telkiben idén is megtartották a Bozsik-program tanévnyitó fesztiválját. Ilyenkor elismeréssel jutalmazzák a szakemberek kitartó, eredményes munkáját.

– Ez a harmincadik év, hogy részt veszek az utánpótlás-nevelésben. Az utóbbi esztendőkben beérni látszik a hosszú munka gyümölcse – mondta hírportálunknak Tóth Tibor.

Az elmúlt néhány szezonban rendszerint a dobogón végeztek az abádszalóki fiatalok. Legutóbb például a harmadik korcsoport megnyerte az országos tornát, állandósult a jó szereplés.

– Megtiszteltetés volt számomra, hogy Nyilasi Tibor, az MLSZ elnökségi tagja, legendás labdarúgótól vehettem át – fűzte hozzá.

Nagy örömmel tölti el, hogy országos elismerést kapott, de igyekszik ezt a helyén kezelni. A gyerekeknek, szüleiknek és testnevelő kollégáinak szeretne köszönetet mondani. Az eredményes munkához egyaránt hozzájárul az iskola, valamint a város mindenkori vezetésének támogatása. Bártfai István körzetvezetőnek és Majoros Attila intézményi programvezetőnek is sokat köszönhet.

Tóth Tibor (jobbra) Nyilasi Tibortól vette át a díjat
Fotó: Beküldött fotó

– Fontos, hogy családom támogatása és türelme nélkül nem lehetnék eredményes – húzta alá.

Három gyermeke közül két fia éveken keresztül játszott a Bozsik-programban. Örömmel tölti el, hogy az elmúlt években sikerült kinevelni egy-két kiváló korosztályt. Ezek a gyerekek már a városi egyesületben folytatják. Most új korosztályos csapatok kinevelésén dolgoznak.

Érdekesség, hogy Tóth Tibor nem testnevelő, hanem földrajz-történelem szakos pedagógus. Természetesen elvégezte az összes szükséges képzést, az utánpótlás-nevelés az élete részévé vált. Edzői tapasztalatának pedig nagy hasznát veszi pedagógusi munkája során. Köszönhetően testnevelő tanárainak, már gyerekként megszerette a sportot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában