VÉLEMÉNY

2018.10.12. 14:35

Végre az fizeti a helyreállítást, akinek kell

Úthelyreállítási kódex. Ez a neve annak a szabályrendszernek, amit a város arra talált ki, hogy irányítsa és ellenőrizze a Szolnok útjain történő munkákat.

Hutter Zsófia

A szakemberek megnézik, milyen volt előtte, közben és utána. Ha a végén nem tetszik, amit látnak, újracsináltatják. Aki a csúnyaságot létrehozta, annak el is kell tüntetnie. A cél, hogy a város gyorsan és szépen „javuljon”.

Valljuk be, nálunk a munkák nagy része első nekifutásra eddig nem igazán sikerült tökéletesre. Ideig-óráig működött, aztán mindig javítani kellett egy kicsit rajta. A járdát szétbontják, de vissza már nem aszfaltozzák. A megsüllyedt csatornafedelet körbekerítik, de ki nem cserélik. Az utakat csak toldozzák, foltozzák, ahelyett, hogy egyszer normálisan megcsinálnák.

Nem akarok példákat mondani, nyilván mindenki tud olyan országot, ahol ez nem így megy. De ha máshol sikerül, akkor itt miért nem? Kifejezetten örülök, hogy megszületett ez a kódex. Mert egyáltalán nem mindegy, hogy csak egyszer kell elviselni az építési munkákat, vagy utána minden hónapban kerülgetni, mert javítják.

Arról nem beszélve, hogy végre az fizetné a helyreállítást, akinek kell. Mert valljuk be, az nem járja, hogy a lakosság pénze arra megy el, hogy az ilyen hanyagságokat rendbe hozzák. Mostantól tehát nincs menekvés, csak olyan munkákat fogad el az önkormányzat, ami az előírásoknak megfelel. És talán így jövőre kevesebb utólagos javítással találkozhatunk majd a városban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában