SZOLNOK

2018.11.30. 11:27

A Véső utcai beruházásról és a helyi útfelújításokról is tárgyaltak

Folytatódik az út-, járda- és kerékpárút-fejlesztés – derült ki a csütörtöki szolnoki közgyűlésen, amelyen számos fontos témában döntöttek.

Mészáros Géza

A kivitelkező cég vezetője (jobbról) bemutatta Szalay Ferenc polgármesternek az átépülő sportcsarnokon zajló munkálatait. Ez éppen a létesítmény egyik öltözője lesz.

Fotó: Mészáros János

Közmeghallgatással kezdődött csütörtökön a szolnoki közgyűlés. Azt követően az idei költségvetésről szóló rendelet módosításáról, majd pedig a jövő évi költségvetés előkészítéséről is döntött a közgyűlés.

Napirenden volt több út-, illetve járdafelújítás is. Az első előterjesztésből kiderült, hamarosan végső formát ölt a megyeszékhely 2019. évi költségvetési tervezete.

Annyi bizonyos, hogy Szolnokon nem emelkednek a helyi adók a jövő évben.

Egyelőre eredménytelennek bizonyult a helyi közösségi közlekedéssel kapcsolatosan kiírt pályázat. Azonban a vonatkozó paragrafusok értelmében a szabályozás arra ad lehetőséget, hogy a KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-vel jelenleg érvényben lévő szerződést 2019-től újabb két esztendőre meghosszabbítja a város.

Elfogadta a testület a Szolnoki Szimfonikus Zenekar többlettámogatásával kapcsolatos előterjesztést. Az együttes számos – köztük több külföldi – fellépésen van túl ebben az évben, mindenhol telt ház előtt játszhattak. A megnövekedett költségek miatt tízmillió forint plusztámogatást igényeltek az önkormányzattól, hogy az idei évet – pénzügyileg – eredményesen zárják. Ebből béremelésre is jut forrás, amit azonban a zenekar részére elkülönített tartalékalapból biztosít a város.

A képviselők megszavazták, hogy mintegy ötvenmillió forintból megújulhat a Széchenyi városrészben található Aranyi Sándor úti bölcsőde, illetve azt is támogatta a közgyűlés, hogy a Vízpart körúti vízisporttelepen helyet kapó fedett, könnyűszerkezetes hajótároló építése közel 20 millió forintból megvalósulhasson.

Az útfelújítás-sorban a szandaszőlősi Gátőr út, a Rák utca, a Széchenyi-lakótelepi Czakó Elemér és Karczag László út közötti szakasz, valamint a Tallinn városrészben lévő Balogh Béla út felőli parkoló – ahol P+R parkolót alakítanak ki – a tervek szerint megvalósul a közgyűlési döntés értelmében. A Gátőr útnak és a Rák utcának nem csak az útfelülete, de a járdái is új burkolatot kapnak.

Folytatódhat a kerékpárút-fejlesztés is: a Temető úttól a Hetényi Géza kórházig épülhet meg a rég várt kerékpárút.

A képviselő-testület tagjai támogatták a Szolnok Város Közbiztonságáért Alapítványnak nyújtandó 400 ezer forintos támogatást, valamint megszavazták a Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány eseti finanszírozását is. E szervezet 450 ezer forintra számíthat a várostól, amelyből idén is „Házhoz megy a szeretet”, azaz a rászorulók – a helyi diákok közreműködésével – kapnak majd a várostól adományt.

A közgyűlés zárt ülésen tárgyalta a Véső úti sportkomplexumban zajló fejlesztéseket.

Mint arról a Szolnok Televízió tudósított, az ellenőrző bizottság ülésén elhangzott, hogy az atlétikai pálya kivitelezője november 14-én előre nem látható gazdasági eseményre hivatkozva felmondta vállalkozói szerződését. Rá két napra a város önkormányzata a területet átvette, a szükséges intézkedéseket pedig megtette.

A zárt ülésen azt tárgyalták a képviselők, hogy a volt kivitelezővel az egyeztetéseket minél hamarabb be kell fejezni, ami azt biztosíthatja, hogy egy új közbeszerzés kiírása után sikeresen befejeződhessen az atlétikai centrum kiépítése.

Intézkednek, hogy legyen világítás

A csütörtöki közmeghallgatáson feltett kérdésre válaszolva Szalay Ferenc polgármester elmondta, a NIF Zrt. szerint 2020 utolsó negyedévében készülhet el a 4-es út északi elkerülője. A kivitelezőt még nem tudjuk – mondta.

Egy lakó a közvilágításra fókuszált. – A Várkonyi téri ABC mögött lakom, a Zagyvaparti sétányon. Ebben a térségben, az üzlet mögött van egy lámpasor, amely váltakozva működik. Havonta próbálok jelzést adni erről – taglalta.

Válaszában Fejér Andor alpolgármester ígéretet tett, intézkedni fognak, hogy a lámpasorral kapcsolatos hiba mihamarabb elháruljon a környéken.

Borítóképünk az átépülő MÁV sportlétesítménynél Szalay Ferenc polgármester által tartott helyszíni sajtótájékoztatón készült 2018. július 31-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában