FEGYVERNEK

2018.11.27. 14:45

Jelentősen bővítik és korszerűsítik az Újtelepi Óvodát

Megkezdődött a Fegyverneki Tiszavirág Óvoda és Bölcsőde Újtelepi Tagóvodájának korszerűsítése és felújítása, melynek eredményeképpen plusz tizenhat férőhellyel bővül az intézmény.

Molnár-Révész Erika

A munkálatok során lebontják az eddigiekben egy bölcsődei és egy óvodai csoportnak, valamint az irodáknak helyet adó, mintegy háromszáz négyzetméteres, rossz állapotú épületet, emellett a tornaszobának és karbantartóműhelynek helyet adó melléképületet is. A meglévő, legnagyobb óvodaépületet pedig korszerűsítik és tovább bővítik.

A kibővített épületben egy új óvodai, valamint két bölcsődei csoportszoba, továbbá egy közös aula, egy tornaszoba, egy többcélú terem és a tálalókonyha kerül a szükséges kiszolgálóhelyiségekkel. A beruházás során az intézmény mellé gazdasági udvart, parkolóhelyeket és rakodóterületet építenek, de jut új bútorzatra és eszközbeszerzésre is.

– A létrejött óvoda- és bölcsődekomplexumban két bölcsődei csoportszoba és négy óvodai gyermekszoba jön létre a szükséges kiszolgáló- és kiegészítő létesítményekkel együtt – tájékoztatta hírportálunkat Molnár Barna önkormányzati képviselő.

– A tervek megvalósulásának eredményeként szakszerű, biztonságos ellátás valósul meg, segítve a 0–3 éves korú gyermekek szülei részére a munkába állás lehetőségét. Emellett a foglalkoztatást is segíti, hiszen két nevelővel és egy dajkával bővül a dolgozók létszáma.

– Az óvoda infrastruktúrájának fejlesztésével pedig akadálymentes, korszerű környezet megteremtése a cél, az energetikai átalakítás pedig a hosszú távú fenntarthatóság miatt fontos. A felújítással a működtetési költségek körülbelül 15 százalékkal csökkennek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában