Tisza-tó

2018.11.24. 17:19

Nemzeti érdek a Tisza-tó sokrétű hasznosítása

Abádszalók autópálya összeköttetését szorgalmazta a képviselő a parlamentben.

Ujvári László

Kovács Sándor parlamenti felszólalása

Forrás: Beküldött fotó

Nagyon fontos, hogy a térség az M3-as autópályával – Ludas és Abádszalók között – minél hamarabb összekapcsolásra kerüljön – fogalmazott parlamenti felszólalásában Kovács Sándor.

A térség országgyűlési képviselője legutóbbi napirend utáni felszólalásában szorgalmazta az autópálya-kapcsolat kialakítását.

Egy kormányhatározat nyomán, 2013-ban elindult a Tisza-tó Kiemelt Nemzeti Program, emlékeztetett. Állást foglalt amellett, hogy a nevesített beruházások minél hamarabb

megkezdődjenek és további források érkezzenek.

Felhívta a figyelmet olyan fontos feladatokra, melyek a tározó jövőjét, hosszú élettartamát és fenntarthatóságát biztosítják. Ilyen a vízi növényzet szabályozása, az árhullámokkal érkező kommunális hulladék kezelése, vagy a feliszapolódás.

Kovács Sándor parlamenti felszólalása
Fotó: Beküldött fotó

– A Tisza-tó páratlanul értékes potenciállal bíró térsége hazánknak, sokrétű hasznosítása nemzeti érdek – jelentette ki.

Jelenleg a régió északi része, Tiszafüred és Poroszló felől rendelkezik közvetett autópálya-kapcsolattal. Régi terv a déli rész, Abádszalók és Kisköre összeköttetésének kialakítása is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában