SZOLNOK

2018.12.13. 15:28

A generációk közötti kapcsolatot erősítették

Középkorúak és gyermekek adtak műsort a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Nyugdíjasok Kulturális és Érdekvédelmi Egyesületének szerdai, megyeházán tartott évzáró rendezvényen.

Kovács Berta

Különleges évzáró rendezvényt tartottak

Fotó: Mészáros János

A szervezet a Szeretetközösség-program kedvezményezettjeként nagy hangsúlyt fektet a különböző korosztályok közötti kapcsolat erősítésére, együttműködésük elősegítésére.

– Mi nagyon szeretjük a generációs rendezvényeket – emelte ki Csizik Renáta, a szervezet elnöke. – Minden ünnepségükön, rendezvényünkön igyekszünk más generációkkal együttműködni. Ezúttal a Szolnoki Dallal működtünk együtt, ők hozták el nekünk a Szantál együttest, mely népzenei, világzenei elemekből és karácsonyi dalokból álló koncerttel örvendeztette meg nyugdíjasainkat.

A legifjabb korosztályt pedig a Kassai Úti Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 16 diákja képviselte, akik énekeltek. Rendszeresen vannak generációs rendezvényeink, idén hatot tartottunk. A nyugdíjasok készülnek ezekre az alkalmakra: kézzel készítenek ajándékot a kiválasztott célcsoportnak.

Különleges évzáró rendezvényt tartottak
Fotó: Mészáros János

 

– Szervezünk tréningeket, fejlesztő foglalkozásokat is tart – folytatta Csizik Renáta. – A generációk kommunikációja, stílusa, szóhasználata nagyon eltérő. Ám, ha erre felkészítjük az időseket is, sokkal egyszerűbbé válik a korosztályok közötti érintkezés.

A tapasztalatok azt mutatják, ha idősek, fiatalok együtt tevékenykednek egy helyen, akkor automatikusan elindul egyfajta kommunikáció a két generáció között. Nyitnak egymás felé, kialakul a kölcsönös tisztelet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában