JÁSZBERÉNY

2018.12.28. 10:30

Rajzokon mutatják be a népmeséket

Nemrég meseillusztrációs pályázatot hirdetett a Jászsági NépmesePont, melynek célja, hogy gyermekrajzok segítségével megörökítsék és bemutassák a magyar népmesék varázslatos világát. Ezenkívül ösztönözni is szeretnék a fiatalokat a mesélésre és népmeseolvasásra.

Illés Anita

A pályázaton korosztályonként eltérő mesékhez várnak alkotásokat. A szervezők előre meghatározták melyek ezek a csodákban bővelkedő történetek. Így az alsó tagozatos diákoknak A juhász báránya, a felsősöknek az Angyalbárányok, középiskolásoknak pedig A boldog ember inge című magyar legendamesét kellene illusztrálni.

Nemcsak egyéni munkákkal lehet jelentkezni, hanem közösségben is. A legötletesebb és legszebb közös rajzot beadó osztályt értékes díjakkal jutalmazzák, elnyerhetik ugyanis a Magyar Népmese könyvsorozat tíz kötetét és rajzeszközökkel gazdagodhatnak.

Az alkotásokat január 7-ig lehet beadni a rajzpályázatra. Egyéni munkák esetén A/3-as vagy A/4-es méret, közösségben készített rajzoknál minimum A/2-es méret az elvárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában