KARCAG

2019.01.18. 10:30

Diákokkal együtt készítettek csigatésztát a karcagi nőszövetség tagjai

A karcagi Református Nőszövetség tagjai éves munkaterv alapján dolgoznak. A tagjai között vannak fiatalabb nyugdíjasok és idősebbek is.

Daróczi Erzsébet

Vezetőjük Nt. Konczné Lehoczky Krisztina református lelkész. Az asszonyok, nagymamák éves munkaterv alapján tartják heti rendszerességgel foglalkozásaikat. A kirándulásokon hazánk egyházi rétékeivel ismerkednek meg, s mellette a református jeles évfordulókról, ünnepekről való megemlékezések mellett fontos számukra a hagyományápolás is.

Ennek egyik fajtája a csigacsinálás. Csütörtök délutánonként a Pap Béla Gyülekezeti Házban találkoznak és közösen készítik el a levesbe valót. Ilyenkor a Karcagi Nagykun Református Gimnázium és Egészségügyi Szakgimnáziumból is jönnek érdeklődő lányok, hogy megtanulják a nagymamáktól ezt a szép hagyományt.

Ott jártunkkor a 9. évfolyamból érkeztek többen, de itt volt Nagy Krisztián hatéves óvodás is, aki nagymamáját kísérte el erre az alkalomra és tüzetesen megnézte a csigakészítés előkészületeit – nyújtás, darabolás, sodrás – és a végén ki is próbálta a csigakészítést a speciális eszközökkel, majd örömmel és büszkén vitte haza édesanyjának az általa készített levesbe valót.

Érdekesség, hogy a hatéves óvodással egyszerre 88 és 89 éves nagymamák sodorták a csigát biztos kézzel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában