vélemény

2019.01.18. 08:24

Ez az aljasság netovábbja

Többször is a világ legjobb tévésorozatának választották a Soprano család történetét feldolgozó, Magyarországon a fenti címen futó szériát.

Király Ernő

Nekem is az egyik kedvencem. A kifinomult zsarolástól az erőszakos meggyőzésig a bűnözői attitűdök minden árnyalata végigvonul az évadokon egy családtörténetbe és egy pszichiátriai kezelésbe ágyazva.

Néha elég egy kis zaklatás, néha előkerülnek súlyosabb tárgyak is a behajtás érdekében. A végeredmény pedig szinte mindig garantált: valaki fizet a maffiának. Persze mindez csak fikció, elképzelt történet a vásznon. Na persze!

Van egy vállalkozás, amelyik Szolnok megyei családokat zaklat hónapok óta. A cég vezetői olyan pénzeket szeretnének behajtani, amelyek – legalábbis egyes ügyvédek szerint – nem járnak nekik.

Először úgy gondolták, hogy elég egy kis zaklatás felszólító levél formájában. Most elérték a fenyegetés szintjét: telefonálgatnak, hogy letiltatják az összegeket a nyugdíjakból, a fizetésekből, aztán jön a házak árverezése. Hogy előkerülnek-e súlyosabb tárgyak is a behajtás érdekében, azt egyelőre nem tudni.

Ha volt is valóban tartozás valamelyik közszolgáltató felé, az hat év után elévült. Ha meg nem volt, akkor az aljasság netovábbja kisnyugdíjasokat ijesztgetni, fenyegetni. Az elévülést megszakíthatja, ha a hat év alatt felszólítást küldtek, de erről eddig csak mesélt a cég a fenyegetőzések során, ilyen dokumentumot még egyetlen érintett sem látott.

Ez most nem fikció, nemcsak egy elképzelt történet a vásznon. Éppen ezért érdemes lenne ezeket a figurákat megállítani! Mert aki itt bemajrézik, az balek lesz és futhat a zseton után, amit már a zsaruk se tudnak visszajátszani egyetlen brifkóba se.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában