ABONY

2019.01.04. 16:25

Ezrek látogattak el az abonyi kultúrház programjaira 2018-ban

Ezekben a napokban értékelte programjait az abonyi Kultúra Háza.

Hartai Gergely

Jandácsik Pál az Abonyi Lajosról készült kiállítást mutatja.

Fotó: Hartai Gergely

Jandácsik Páltól megtudtuk, több kiemelkedő programra is várták a nagyközönséget az elmúlt évben. Az intézmény munkatársa hangsúlyozta, egyik leglátogatottabb eseményük az óesztendőben az augusztusi Tó Party és Abonyi Tarka Borjú Főzőverseny volt.

– Erre az alkalomra több ezren jöttek el. De rendkívül sokan érdeklődtek a múzeumi szabadulószoba iránt is, melyet ebben az esztendőben is megszervezünk majd – taglalta a részleteket.

Majd hozzátette, a helyi falumúzeumban is egymásnak adták a kilincset az intézménybe látogatók. A kiállítóteret sokan a város neves írója, Abonyi Lajos miatt keresték fel. A róla szóló kiállítás százakat vonzott a helyszínre.

– Sokak által keresett programjaink közé tartozik a kézműves és hagyományőrző napunk, melynek ugyancsak a falumúzeum adott otthont – folytatta.

Jandácsik Pál az Abonyi Lajosról készült kiállítást mutatja.
Fotó: Hartai Gergely

Az országosan elismert előadóművészek soraiban pedig dumaszínházasok és énekesek is voltak, illetve több gyermekműsor is színesítette a repertoárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában