SZOLNOK

2019.01.12. 17:39

Mostantól ingyenseprés jár az önkormányzati bérlakásokban is

„Szolnoki kezdeményezésre 2018. december 20-án az országgyűlés elfogadta és kihirdette a kéményseprőipari tevékenységről szóló, 2015. évi CCXI. törvény módosítását” – olvasható a megyeszékhely önkormányzatának honlapján. Ennek értelmében ezután az önkormányzati tulajdonú bérlakások bérlői részére is ingyenes lesz a kéményseprőipari sormunka.

Hutter Zsófia

Minderre azért volt szükség, mert a helyi önkormányzatok az illetékességi területeiken a rászorulók lakhatásának megoldására lakásokat tartanak fenn, melyeket bérbe adnak. Tehát ezeket az ingatlanokat olyan személyek használják, akik az önkormányzat segítségére szorulnak.

Az eddigi szabályozás és gyakorlat értelmében az önkormányzati tulajdonú ingatlanokban végzett kéményseprőipari szolgáltatás díjköteles tevékenységnek minősült, hiszen a lakás nem magánszemély, hanem az önkormányzat tulajdonában áll.

Azonban a törvénymódosításnak köszönhetően ezután a szakemberek ingyenesen elvégzik a kéménysepréshez kapcsolódó ellenőrzéseket, munkálatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában