TISZASZENTIMRE

2019.01.03. 07:00

Se adósság, se hitel: Tiszaszentimrén minden forintnak megvan a helye

Negyedik alkalommal ismerték el 2018-ban a község értékteremtő közmunkaprogramját. Többnyire a településfejlesztési projektek előkészítéséről, kivitelezéséről szólt ez az esztendő.

Ujvári László

Nincs adóssága a falunak – mondja Koczúrné Tóth Ibolya.

Fotó: Ujvári László

– Biztonságos évet zárt Tiszaszentimre, az eredményesség mögött azonban sok-sok munka húzódik meg – értékelte az évet Koczúrné Tóth Ibolya polgármester. A helyhatóságnak sem adóssága, sem hitele.

– Addig nyújtózunk, ameddig a takarónk ér. Minden forintnak megvan a helye – érzékeltette a jól ismert közmondással.

Maradéktalanul ellátták a kötelező feladatokat, a közmunkaprogram keretében pedig új járdákat építettek. Újszentgyörgyön önerőből hajtották végre több önkormányzati út állapotjavítását. A tavaszi hónapok során minden közutat felújítottak Tiszaszentimrén, sajátjukból negyvenmillió forintot fordítottak erre a célra.

Valamennyi óvodás gyermek után ötezer, iskolás és középiskolás gyermekek után tízezer forint beiskolázási támogatást nyújtottak. Második alkalommal tudtak eseti lakhatási támogatást adni minden öregségi nyugdíjkort elért szentimrei és újszentgyörgyi lakosnak.

Zajlik a zöldség-gyümölcs előkészítő üzem kialakítása. Közbeszerzés előtt áll a Tisza-tavi Templomok útján program második felvonása. Hatvanmillió forintból újulhat meg a község római katolikus temploma.

Egy másik beruházás keretében új parkolókat alakítanak ki a településen. Kiépítik a csapadékvíz-elvezető rendszert a Bajcsy–Kertalja–Kossuth utak által határolt településrészen. Épülnek az új öltözők a sportpályán.

Nincs adóssága a falunak – mondja Koczúrné Tóth Ibolya.
Fotó: Ujvári László

Jelentős előrelépés, hogy közbeszerzés előtt áll a Tiszaszentimrét és Tiszaörsöt összekötő földút útalappal történő ellátása. Közel százmillió forintba kerül majd a mérföldkőnek számító beruházás.

– Ugyanolyan emberek élnek Tiszaszentimrén és Újszentgyörgyön, mint bárhol máshol a világban. Különböző vallásúak és társadalmi helyzetűek, eltérő politikai nézőponttal. De a település érdekében bármikor képesek összefogni – magyarázta Koczúrné Tóth Ibolya.

Úgy fogalmazott: mindannyian egy irányba húzzák a település szekerét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában