pénzbüntetés

2019.01.24. 10:30

Sikkasztásért ítélték el az egyik kunszenti bolt üzletvezetőjét

Nagyobb értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt jogerősen kettőszázhetvenezer forint pénzbüntetésre ítéltek egy asszonyt. Az ügyről a Szolnoki Törvényszék sajtóosztálya számolt be hírportálunknak.

Mészáros Géza

A nő 2016 augusztusában az egyik kunszentmártoni élelmiszerbolt üzletvezetőjeként egymillió-kétszázezer forint készpénzt sikkasztott a bolt pénztárából.

A büntetlen előéletű asszonyt, aki az elsikkasztott pénzt már a vádemelést megelőzően az utolsó fillérig visszafizette, a Kunszentmártoni Járásbíróság első fokon, 2018. január 16-án 1 év és 4 hónap – végrehajtásában 2 évi próbaidőre felfüggesztett – börtönre ítélte.

A vádlott és védője enyhítésért bejelentett fellebbezésének helyt adva, ezt az ítéletet változtatta meg a napokban a Szolnoki Törvényszék. A másodfokú ítéletében az asszony büntetését felfüggesztett szabadságvesztésről pénzbüntetésre enyhítette. A minap meghozott ítélet jogerős, tájékoztatta szerkesztőségünket a Szolnoki Törvényszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában