Vélemény

2019.02.18. 12:45

A gyermekek egészségét fontos megóvni

Ismét egy üzenettel indul a reggel, mégpedig a főnöknek. „Elnézést, de ma nem tudok bemenni dolgozni, mert a gyerek lebetegedett.”

Hutter Zsófia

Ebben a hónapban ez már a második ilyen eset. És sajnos hiába maradok otthon vele, míg meggyógyul, már most tudom, hogy legközelebb újra lebetegszik majd. Mert ő ugyan egészségesen megy vissza a közösségbe, de a csoporttársa esetleg még mindig betegen jár oviba. Ez pedig így egy ördögi kör.

Tételezzük fel, hogy az ő anyukája vagy apukája a munkahelye miatt nem teheti meg, hogy otthon marad. Mert a főnöke nem örülne neki. De valljuk be, minket, lelkiismeretesen táppénzen maradó szülőket ez nem vigasztal.

Pontosan azért, mert ha ő nem marad otthon a beteg gyerekével, akkor majd nekünk kell a miénkkel. És ennek már sokadjára a mi főnökünk sem biztos, hogy örülne. Ahogy az óvodák sem, hiszen így nem csak egymást, de a pedagógusokat is lefertőzik a beteg kicsik.

Ráadásul nekik az eszközeik is korlátozottak ennek kivédésére. Szolnokon például az ÁNTSZ által kiadott állásfoglalással tájékoztatják a szülőket az elvárt magatartásról.

Felmerül azonban a kérdés, hogy akkor mit is kéne tenni? Otthon maradni, akár a munkahely elvesztése árán?

Bevinni a gyereket a közösségbe, és „rákényszeríteni” a többi szülőt az esetleges táppénzre? Nem könnyű a döntés, az biztos. Egy dologban azonban egyet kellene értenünk: hogy a gyermekek egészségét lenne a legfontosabb megóvni. Hiszen ez közös érdekünk. S akkor nem kellene a főnöknek címzett üzenettel indítani a reggelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában