JÁSZAPÁTI

2019.02.12. 10:30

A női lélek szépségét is bemutatják az amatőr festőnő alkotásai

A Vágó Pál Helytörténeti Gyűjtemény helyet ad időszakos kiállításoknak.

Illés Anita

Az amatőr alkotó munkásságát Kökény Gábor méltatta.

Forrás: Beküldött fotó

Február elsején nyílt meg a városhoz barátain keresztül kötődő Király Ági kiállítása. A megnyitón Kökény Gábor méltatta az amatőr festő munkáját.

Kiemelte: Ági képein lehet látni, hogy szereti azt, amit csinál.

Az alkotó nyugdíjasként 2017-ben kezdett el komolyabban festeni. Fiatalkorában is nagyon szeretett ugyan alkotni, de miután férjhez ment és gyermekei születtek, valamint a munka mellett nem sok ideje maradt a hobbijára.

Nyugdíjasként viszont több szabadideje lett, a család javaslatára művészeti szabadiskolában tanult, fejlesztette tehetségét, és tökéletesítette a különböző festészeti technikákat. Első önálló kiállítása Jászapátin nyílt meg, ahol az érdeklődők megismerhették Ági sokszínű stílusát.

Az amatőr alkotó munkásságát Kökény Gábor méltatta.
Fotó: Beküldött fotó

A tárlaton ezúttal a nő szépsége, érzelemvilága került a középpontba, de a bemutatott alkotások között tájképek, csendéletek is megtalálhatók. A kiállítás február végéig tekinthető meg a Vágó Pál Helytörténeti Gyűjteményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában