Besenyszög

2019.02.22. 14:39

A szülőfölddel való törődésért szerveztek foglalkozást a fiataloknak

Másfél évtizedes múltra tekintő program rendezvényét tartották a közelmúltban a városban.

Szathmáry István

Az önkormányzat a Besenyszögért Alapítvány támogatásával működő Vehiculum-Ház Közérdekű Muzeális Gyűjteményben a szülőföld iránti törődésért múzeumpedagógiai foglalkozást szervezett a Chiovini-iskola diákjai és a település fiataljai részére.

Amint azt Molnár Melinda alapítványi elnök elmondta, élményalapú foglalkozásokkal kívánták a gyermekek azonosságtudatát erősíteni. Az Eleink élete foglalkozássorozatban az alsó tagozatos diákok közösségben, generációk közötti munkamegosztással a régi falusi világ játékait készítették el.

Így formálódott a kezükben csutkaökör, csutkababa, rongybaba, dióbél baba, amiket mind helyben található természetes anyagokból, nagy- és dédszüleik játékainak kellékeiből készítették. Emellett megismerhették a régmúlt ételeit, készítési módjait is.

A felső tagozatosok pedig vegyes, fiú-lány csoportokban versenyeztek lakóhelyük történetéből és kultúrájából, régi helyneveiből, a felmenőik által használt és a Vehiculum-Házban található régi eszközök felismeréséből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában