GALÉRIÁVAL

2019.02.18. 10:30

Jászjákóhalmi születésű festőművész csendélete lett a hónap műtárgya

A Szikra Galéria Hónap műtárgya sorozatában február 12-én Laki Ida Liliomos csendélet című festményét mutatta be Varga József Zsolt, Barcsay-díjas festőművész.

Illés Anita

Laki Ida Liliomos csendéletét mutatták be a galériában.

Fotó: Gémesi Balázs

A rendezvényt a Palotásy János Zeneiskola növendékeinek műsora színesítette. A csendélet bemutatását követően a résztvevők megismerhették a festőművész életútját és művészi pályáját.

Laki Ida Jászjákóhalmán született 1921-ben, a Képzőművészeti Főiskolán tanult. Pór Bertalan, Kmettyi János, Barcsay Jenő és Szőnyi István voltak a mesterei. Több kelet- és nyugat-európai országban járt tanulmányúton. Alkotásait önálló és csoportos kiállításokon mutatta.

Laki Ida Liliomos csendéletét mutatták be a galériában.
Fotó: Gémesi Balázs

Munkái megtalálhatók a Magyar Nemzeti Galériában, a Jász Múzeumban, a szolnoki Damjanich János Múzeumban és a debreceni Déri Múzeumban.

A szülőfalujának ajándékozott festményeit állandó kiállítás, a Laki Ida képtár mutatja be Jászjákóhalmán.

A község díszpolgári címet és Jászjákóhalmáért kitüntetést adományozott a festőművésznek. Laki Ida festménye február végéig tekinthető meg a galériában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában