szolnok megye

2019.02.11. 13:55

Két megyei férfi is szerepel a rendőrség körözési toplistáján

Nemrég indult el a körözési toplista a police.hu oldalon, azóta megháromszorozódott a napi bejelentések száma, négy embert pedig már el is fogtak. A listán két megyei születésű érintett is szerepel.

Czakó Nóra

Forrás: Shutterstock

A körözési toplistán szereplő ötven ember között van Sindel László, aki 1963-ban, Kunszentmártonban látta meg a napvilágot. 2015 szeptemberében a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóság Csongrád Megyei Osztálya adott ki ellene körözést költségvetési csalás miatt, míg ugyanez év decemberében sikkasztás miatt a Kecskeméti Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja. Ugyanez a szervezet 2017. március óta csalás miatt is keresi, 2016. áprilisban pedig ugyancsak csalásért a Kecskeméti Törvényszék.

A másik megyei férfi a toplistán az 1973-as születésű, szolnoki Török Zsolt, és már 2014. április óta keresik a hatóságok. Azóta hat költségvetési csalás, három közokirat-hamisítás és két csalás írható a számlájára. 2017 februárjában megjelent cikkünk szerint még az Interpol is körözte, mostanra azonban lekerült arról a lajstromról.

A körözési toplistán szerepel még egy férfi, a monori születésű Balogh József, akit a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság is keres 2017 decembere óta, csalás miatt.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálatától megtudtuk, hogy az elkövetők beazonosításában és elfogásában jelentős segítséget nyújtanak azok a lakossági bejelentések, amelyek a keresett személyek hollétére, felbukkanásuk lehetséges helyeire vonatkoznak.

– Annak érdekében, hogy a körözési felhívások minél több emberhez eljuthassanak, megújítottuk a nyilvános körözések webfelületét. Újdonság, hogy az egyes körözéseket megnyitva az adatlapok megoszthatók a nagyobb közösségi csatornákon – állt az ORFK közleményében.

A legkeresettebb bűnelkövetők listáját rendszeresen frissítik majd, és arra kérik a lakosokat, hogy a megosztásokkal segítsék a rendőrség munkáját.

Újdonság még a megújult körözési listán, hogy már online is lehet bejelentést tenni. A körözési adatlapok „Felismeri? Tegyen bejelentést!” gombjára kattintva jelenik meg az online bejelentő űrlap. Négy adatot lehet megadni, név, cím, telefonszám, bejelentés, de csak az utóbbi mezőt kötelező kitölteni, így akár név nélkül is megtehetjük a bejelentést. Ám az ORFK felhívta a figyelmet, a rendőrség munkáját nagyban segíti, ha megadjuk a nevünket, e-mail-címünket vagy telefonszámunkat a felmerülő kérdések tisztázása érdekében.

Van, akit már tizenhat éve keresnek

A körözési toplistán szereplő ötven személy közül csak öt nő. A legtöbb bűnözőt csalás, rablás, lopás, kábítószer-birtoklás vagy -kereskedelem és költségvetési csalás miatt keresik. Emberölés miatt pedig egyet. Négy személy fotója mellett található felkiáltójel, ami azt jelenti, hogy különösen veszélyes. A legrégebb óta egy budapesti férfit keresnek, aki már több mint tizenhat éve nincs meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában