ELISMERÉS

2019.02.12. 15:37

Szolnokért emlékérmet kapott a színház az Ádámok és Évákért

Tíz éve indult útjára Balázs Péter, a Szigligeti Színház igazgatójának ötlete nyomán és Kiss József művészeti vezető szervezésében az immár országosan is elterjedt Ádámok és Évák Ünnepe Szolnokon. Az idei, február hetedikei jubileumi rendezvény után a Szolnokért emlékérem arany fokozatával köszönte meg a város a diákok százait megmozgató, hagyományteremtő rendezvényt.

Molnár-Révész Erika

Balázs Péter a Szolnokért emlékérem arany fokozatával

Fotó: Csabai István

A díjakat Szalay Ferenc polgármester adta át Balázs Péternek, a színház igazgatójának és Kiss József művészeti vezetőnek. Az Ádámok és Évák Ünnepén Szolnok diákcsoportjai mutatják be színpadi tudásukat a Szigligetiben.

Háromévente Az ember tragédiájának különböző színeit adják elő, egyéb években más-más tematikát követnek. Idén összesen tizenöt csoport jelentkezett, a középiskolák mellett négy általános iskola. Az ünnepség végén minden előadást kiemeltek és egyéni díjakat is átadtak.

Balázs Péter a Szolnokért emlékérem arany fokozatával
Fotó: Csabai István

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában