JÁSZFÉNYSZARU

2019.03.27. 09:30

75 köbméter szemetet gyűjtöttek össze a fényszarui önkéntesek

Az önkormányzat és a Gazdasági Műszaki Ellátó és Szolgáltató Szervezet (GAMESZ) nemrégiben szemétszedési akciót hirdetett Jászfényszarun, amelyben több mint százhúsz fő vett részt.

Illés Anita

Zsákokba szedték az út mentén található szemetet.

Forrás: Beküldött fotó

A szemétgyűjtéshez a zsákokat és kesztyűket a szervezők biztosították az önkénteseknek. A kezdeményezéshez az önkormányzat és a GAMESZ dolgozóin kívül az oktatási, nevelési és kulturális intézmények, illetve civilek is csatlakoztak.

Zsákszámra gyűjtötték a mások által eldobott, tudatosan az utak mentén, árkokban elhelyezett szemetet. Urbán Csaba, a polgármesteri hivatal munkatársa érdeklődésünkre elmondta, az akció során rengeteg, körülbelül 75 köbméter hulladékot gyűjtöttek össze. Ezek között aztán a gumiabroncstól kezdve az elektronikai eszközökön át mindenféle lomot találtak.

Akadt olyan szemétlerakat is, amit kézzel nem, csak markolóval tudtak összeszedni. Az önkéntesek megtisztították a várost, de több útszakaszt is. Így például a zsámboki út megyei szakaszát, a boldogi utat és a 32-es főutat, egészen Pusztamonostorig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában