galériával

2019.03.26. 12:45

Kiválóan szerepeltek az országos döntőben a szolnoki gyakorló ápolók

Nagy Ildikó a második, Jakus Viktória pedig a negyedik helyezést érte el ápolás-gondozás területén a Budapesten megrendezett VI. Skills Hungary Nemzeti Döntőn.

Molnár-Révész Erika

Az elismerő okleveleket Nagy Ildikó (balra) és Jakus Viktória (balról a második) vehette át tegnap délelőtt a versenyen nyújtott kiváló teljesítményükért

Fotó: Csabai István

Mindkét diák a Szolnoki Szolgáltatási SZC Vásárhelyi Pál ­Közgazdasági, Egészségügyi és Turisztikai Két Tanítási Nyelvű Szakképző Iskolájának tanulója. A verseny kétfordulós volt, az első rosta után tizenötből nyolcan maradtak.

– Ahhoz képest, hogy verseny volt, nagyon nyugodtnak éreztem magam. Sokat tanultam belőle, ami jól jön a májusi vizsgákhoz. Öt éve járok az egészségügy szakra, tavaly emelt szintű érettségit tettem, még egy évem van, hogy ápolói végzettséget kapjak. Orvosira szeretnék továbbmenni, patológus szeretnék lenni – mondta Jakus Viktória.

– Ha megkapom az ápolói végzettséget, az egészségügyben szeretnék továbbtanulni. Nekem az tetszik ebben a munkában, hogy segíteni tudunk az embereknek. Ráadásul ez egy hiányszakma is – vette át a szót Nagy Ildikó.

Az elismerő okleveleket Nagy Ildikó (balra) és Jakus Viktória (balról a második) vehette át tegnap délelőtt a versenyen nyújtott kiváló teljesítményükért
Fotó: Csabai István

A lányokat és felkészítő tanáraikat hétfőn köszöntötte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórházban az intézmény főigazgatója, a fiatalok ugyanis itt töltik ápolói gyakorlati képzésüket.

– Nagy öröm, hogy szakmailag ilyen felkészült tanulóink vannak, hiszen nagyon nagy szükség van az utánpótlásra az egészségügyben is.

— A 2013–2014-es tanévben kezdett a kórházunk gyakorlóintézményként működni. Akkor még tíz ápoló tanulóval kötöttünk tanulószerződést, mára már háromszáznegyvenkét diákunk van – mondta az oklevelek átadásakor dr. Bene Ildikó igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában