JÁSZKISÉR

2019.04.12. 12:38

Díjakat is átadnak a Jász Világtalálkozón

A XXV. jubileumi Jász Világtalálkozót idén június 7. és 9. között rendezik meg.

Illés Anita

Első napjának mottója „Tisztelgés a múltnak”. Ennek jegyében megemlékeznek Jászkisér jeles szülötteiről. Június 7-én este, az ünnepélyes megnyitón kitüntető díjakat adnak át.

Ezt követi a Jászság Népi Együttes és a Pendzsom Néptánc Együttes alapítóinak gálaműsora. A rendezvény második napján a jelent köszöntik. Ünnepi és ökumenikus istentisztelet lesz a református templomban.

Délelőtt a jász települések felvonulása utáni ünnepség díszvendége és a rendezvény fővédnöke, Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke, valamint Karcag, a Nagykunság fővárosa.

A díszünnepségen átadják a Jászságért díjat és beiktatják az új jász kapitányt, Nemes Józsefet. Lovas programok, jászsági bajuszmustra, megyei néptánctalálkozó, a Magna Cum Laude koncertje, utcabál és számos más program várja az érdeklődőket.

A világtalálkozó harmadik napjának jelmondata: „építjük a jövőt”. A záróünnepség után Janicsák Veca és a The Biebers ad koncertet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában