galériával

2019.04.16. 12:45

Körsétán mutatták be az új főteret Tiszaföldváron

Új főtere lett a városnak, a megszépült településközpontot április 16-án, hétfőn mutatták be egy körsétán az érdeklődőknek.

Joó Zsuzsa

Fotó: Mészáros János

Hegedűs István polgármester elmondta, teljes egészében elkészült a főtér, valamint megújult a park és annak környezete is.

A beruházás során szervizutat építettek, új parkolókat alakítottak ki a buszpályaudvartól a Kossuth Lajos Általános Iskoláig. A parkolókat térkövekkel rakták ki és esővíz-elvezetőt is kiépítettek mellé.

A munkálatok során néhány fát ki kellett vágni, de helyükre jóval többet ültettek. Kétoldalt magasra növő fasort terveztek, középre alacsonyabbak kerültek.

A parkban egy nagyobb felületű füves rész is található, azt mindenki használhatja pihenésre. Új padokat helyeztek ki, bokrokkal körbeültetve. Az út mellett rusztikus kandelábersor világít esténként.

Maga az új főtér a főút túloldalán található, az üzletközpont mellett. Mivel egy modern közösségi helyként álmodták meg a főteret, így itt egy színpad, padok, valamint újabb stílusú kandeláberek találhatók.

– Heteken belül megkezdődik a körforgalom építése is. Ez nem része a Zöld Város pályázatnak, attól független, mégis szorosan kapcsolódik egymáshoz – magyarázza a polgármester.

Hozzáteszi, a Zöld Város pályázaton Tiszaföldvár 250 millió forintot nyert, a körforgalom építésére – egy másik pályázaton – ugyanennyit.

Ez utóbbi összeg azonban nem elegendő a teljes kivitelezéshez, ehhez 140 millió forint hitelt kellett felvennie a városnak. A főteret bemutató körsétán Boldog István országgyűlési képviselő és Fehér Petra, a megyei közgyűlés alelnöke is részt vett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában