kengyel

2019.04.13. 14:30

Tíz-tizenkét árus értékesítheti termékeit a készülő piaccsarnokban

A régi piacnak már nyoma sincs, helyén egy korszerű, teljesen akadálymentesített épület áll a településen.

Molnár-Révész Erika

Az utolsó simításokat végzik az új piaccsarnokon.

Forrás: Beküldött fotó

– Az eredeti elképzelések már 2014-ben megfogalmazódtak és egy rendkívül hosszú és bürokratikus időszak végéhez értünk a kengyeli piaccsarnok megépítésével – tájékoztatta hírportálunknak Nagy Szilárd, Kengyel polgármestere.

– Az öt évvel ezelőtti tervek még jóval nagyobb műszaki tartalommal készültek, és ahogy haladt előre az idő, úgy kellett mindig csökkenteni azokat. Végül bruttó ötvennyolcmillió forintos százszázalékos uniós támogatásból végre megvalósult az a beruházás, melyre hosszú évtizedek óta várt ez a település – tette hozzá a településvezető.

A fedett csarnokban tíz-tizenkét árus értékesítheti termékeit, a piachoz két, vizesblokkokkal és klímával ellátott irodahelyiség is épült.

Az utolsó simításokat végzik az új piaccsarnokon.
Fotó: Beküldött fotó

Hosszú távú működését helyi és környékbeli termelők áruinak értékesítése biztosítja, emellett az önkormányzat értékteremtő programjának termékeit is itt adják majd el. A település lakói májusban birtokba is vehetik az új piacteret.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában