vélemény

2019.05.20. 14:45

Hogyan tovább?

Viszonylag jó tanuló lévén, kitűzött célokkal vágtam neki a középiskolának, az érettséginek és az egyetemnek. A szakemberek szerint is az álmaink az életünk mozgatórugói, csak megfelelően kell megfogalmazni azokat.

P. Pusztai Nóra

A tanulmányaim során igyekeztem kihasználni az ösztöndíjakat, hogy könnyebben boldoguljak. Bár kifejezett szakmát nem végeztem, diplomával a kezemben is tovább hajtottam a vágyaim felé, és ráléptem a munka világába vezető útra.

Sok fiatal viszont nem ennyire motivált és céltudatos, esetenként még szakvizsgával a kezükben sincs konkrét elképzelésük arról, hol, hogyan helyezkedjenek el. Pedig az iskolában töltött évek során kellőképpen elmélyültek a választott hivatás sajátosságaiban. Bár köztudott, hogy bizonyos szakemberekből hiány van, a megfelelő pozíció kiválasztása mégis nehézkes.

A Szolnokon a jövőd! program – amelyről hírportálunkon is írtunk – anyagi és mentális segítséget nyújt a frissen szakvizsgázott fiatal felnőtteknek. A mentorok kapcsot képeznek a pályakezdők és a vállalatok között, bevezetve őket a munka világának rejtelmeibe, felkészítve őket a nehézségekre.

Első lépcsőfok ez a szülőkről leválás rögös útján, a felügyelet viszont segít megfelelni a kihívásoknak. A támogatás és a felkészítés mindenkinek jól jön.

A megkötött szerződések nem titkolt célja az, hogy még vonzóbbá tegyék városunkat, így a szakemberek itt, az Alföld szívében maradjanak és alapítsanak családot. S bár az én lelkem mindig is szolnoki letelepedésre vágyott, mégis megértem, akiknek némi ösztönzés szükséges ehhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában